Vranovskí dopraváci zadržali auto a vodiča s cigaretami. Policajti chytili páchateľov, ktorí zapálili včelárske úle.Zlodej šperkov dolapený.Postriekaná budova internátu.

28.01.2010 Celý región

1. Vranovskí dopraváci zadržali auto a vodiča s cigaretami. Hladka vranovskej dopravnej polície zadržala včera podvečer počas výkonu služby vozidlo, v ktorom vodič prevážal väčšie množstvo cigariet.
1 Vranovskí dopraváci zadržali auto a vodiča s cigaretami.
Hladka vranovskej dopravnej polície zadržala včera podvečer počas výkonu služby vozidlo, v ktorom vodič prevážal väčšie množstvo cigariet.
V čase okolo 17:30 h zaregistrovali dopravní policajti osobné auto Škoda Fábia, ktoré veľkou rýchlosťou v protismere prešlo cez jednu z križovatiek na úseku Sačurov - Sečovská Polianka. Policajti začali auto prenasledovať a snažili sa ho výzvami a znameniami zastaviť, avšak bezvýsledne. V obci Vechec vodič náhle zastavil, prudko sa otočil a unikal smerom do Vranova n/Topľou, časť Čemerné. Auto nakoniec zastavil pri bývalej železničnej stanici v Čemernom, zamkol ho a utekal k autoservisu. Policajti si vysielačkou privolali ďalšiu hliadku, ktorá následne utekajúceho vodiča zadržala. Pri zadržaní sa bránil a pokúšal o útek, peto policajti použili hmaty a putá, k zraneniu nedošlo. Pri následnej kontrole bol vodič stotožnený ako 21 ročný mladík z Pavloviec n/Uhom a vo vozidle našli policajti krabice s cigaretami rôznych druhov. Okrem toho policajti zistili, že mladík má zadržaný vodičský preukaz a zadná tabuľka s evidenčným číslom na aute bola vyrobená z plastu. Prípad si na mieste prevzala Colná správa, ktorá ho bude ďalej vyšetrovať. Dopravné priestupky, ktorých sa vodič dopustil, budú objasňované dopravnou políciou vo Vranove

2. Policajti chytili páchateľov, ktorí zapálili včelárske úle.
Z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili včera kežmarskí policajti dvoch 18 ročných mladíkov z obce Jurské, okr. Kežmarok.
Obaja obvinení prišli 11.1.2010 v dopoludňajších hodinách k oplotenému areálu včelína nachádzajúceho sa za obcou Jurské. V ňom najprv porozhadzovali 55 ks voľne položených drevených včelárskych úľov. Potom prešli k plechovému skladu a v ňom podpálili tam uložené drevené včelárske úle v počte 50 ks. Okrem úľov zhoreli v búde aj rôzne včelárske potreby. Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na 12 537,20€.

3. Zlodej šperkov dolapený.
Bardejovskí policajti v uplynulých dňoch vypátrali a usvedčili páchateľa, ktorý v lete minulého roku vykradol jeden z bytov v Bardejove.
Z prečinu krádeže polícia obvinila 36 ročného muža z Bardejovskej Novej Vsi. Ten sa v júli 2009 bez použitia násilia dostal do prízemného bytu 62 ročnej Bardejovčanky. Odtiaľ následne zo šperkovničiek v obývacej izbe ukradol rôzne šperky (prstene, retiazky, prívesky, náramky) zo žltého kovu. Celková škoda bola vyčíslená na 1 586,66 €. Obvinený muž sa od včerajšieho dňa nachádza vo väzbe, o ktorej rozhodol Okresný súd v Bardejove.

4. Postriekaná budova internátu.
Prešovskí policajti vyšetrujú od včera poškodenie fasády budovy vysokoškolského internátu.
Doposiaľ neznámy páchateľ sprejom nastriekal na stenu a prízemné balkóny internátu na Námestí legionárov v Prešove nápisy rôznych farieb a veľkostí. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 1 500. - €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci.
 

Vyberte región